Data Conversie Specialist

32 tot 40 uur

Nuenen

Hbo

Wat vind jij van een nieuwe baan waarin je niet alleen de impact van beschikbare data projecten inschat, maar ook de impact maakt met betrekking tot hoe jouw collega’s hun dienstverlenging naar onze klanten kunnen borgen?

Door overnames van verzekeringskantoren (van ons bedrijfsonderdeel Veldsink Advies) zijn we dagelijks bezig met het converteren van data naar onze eigen systemen (binnen VCN). Daarnaast zorgen we er met onze rationalisatie projecten voor dat onze eigen verzekeringsadministratie wordt geactualiseerd. Vanwege aanhoudende groei van onze organisatie en de daarmee gepaard gaande groei van conversie projecten zijn we voor onze afdeling zijn we op zoek naar een Data Conversie Specialist.

Jouw job

Door deze frequente overnames van advies- en assurantiekantoren en de portefeuilles zijn we continue bezig met het converteren van deze portefeuilles en dossiers. De data moet op de juiste manier worden vertaald en verpakt om de bestaande data op de correcte manier in ons eigen systeem te krijgen. Onze dienstverlening valt of staat bij de juiste data in het systeem, dus jouw functie heeft een essentiële rol in het migratie- en overname proces.

Naast het goed laten doorlopen van data conversies van overgenomen tussenpersonen, hebben we ook te maken met andere data conversie trajecten waaronder het rationaliseren van (verzekerings-)maatschappijen en het uitvoeren van overvoer trajecten. Al met al, er is genoeg te doen! Daarom zoeken we een ervaren data specialist die zich samen met onze andere collega’s van team Rationalisatie en Conversie vast wil bijten aan de data projecten rondom de verdere groei van de Veldsink Groep.


Groei met ons mee
Jij wordt medeverantwoordelijk om onze dataconversies inhoudelijk in goede banen te leiden en te zorgen voor kwalitatief hoogwaardige conversies. Dat betekent dat jij je concreet bezig gaat houden met de volgende werkzaamheden:

 • Je begeleidt een advieskantoor van begin tot eind bij de conversie van hun verzekeringsdata;
 • Je zet door de klant aangeleverde brondata met behulp van SQL om in gestandaardiseerde files die kunnen worden ingelezen in on systeem ANVA;
 • Je schakelt met de klant (advieskantoren) en interne afdelingen om de vertaaltabellen voor de conversie af te stemmen;
 • Je lost bevindingen op die worden gemeld tijdens de proefconversie;
 • Je werkt mee aan het verder standaardiseren en verbeteren van onze conversie aanpak.

Wat maakt jou die unieke collega?

Jij hebt ervaring met het uitvoeren en optimaliseren van een conversie proces.  Naast je kennis van dataconversies, ben je ook niet onbekend met het product waar het bij ons om draait: verzekeringen. Je hebt kennis van processen in de financiële dienstverlening. Daarnaast ben je analytisch sterk en ben je een prettige samenwerkingspartner.

Je wilt graag bij een dynamische organisatie werken. In ons geval een mooi familiebedrijf waar je mag vertrouwen op elkaars kwaliteiten en verantwoordelijkheidsgevoel uitdraagt. Je werkt graag samen aan oplossingen en blijft jezelf ontwikkelen in de uitdagingen die je ervaart.

Daarnaast weet jij wat samenwerken is en herken jij jezelf in meerdere van de onderstaande kenmerken:

 • Hbo werk- en denkniveau (verkregen door opleiding of ervaring);
 • Je communiceert makkelijk met collega’s en klanten;
 • kennis van SQL;
 • In het bezit van Wft Basis en Wft Schade Particulier of bereid deze te behalen;
 • 32-40 uur per week beschikbaar.

Over Veldsink Groep

Wij zijn een familiebedrijf in de omgeving van Eindhoven dat al sinds 1979 actief is binnen de financiële- en arbodienstverlening. Wat in 1979 begon met één advieskantoor (Veldsink Advies Nuenen), is inmiddels uitgegroeid tot een groep met meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen. De warmte, nuchterheid en betrokkenheid is hier dagelijks voelbaar en daar zijn we trots op. We groeien door ons ondernemerschap, gedrevenheid en door het feit dat alle medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

Veldsink Groep bestaat uit meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen. Dit doen we nu met ruim 1200+ medewerkers. Het zelf willen bepalen zit diep in ons Veldsink DNA. Met Veldsink Groep willen we een zelfbepalende rol spelen in de bedrijfskolom van de financiële- en arbodienstverlening. Wij zijn een groeiende organisatie met veel mogelijkheden en functies die zich door ontwikkelen.

Wij bouwen en vertrouwen op de kennis en de kunde van onze mensen en onze bedrijven. Ons hoogste doel is de klant maximaal te laten profiteren van onze onderlinge samenwerking en complementaire dienstverlening binnen de Veldsink Groep. Hoe meer wij groeien, des te belangrijker het is om de klantreis over de diverse schakels en bedrijven in de organisatie te borgen. Onze stafdiensten (IT, Finance, Facilitair en HR) helpen en ondersteunen onze collega’s en bedrijven vanuit hun disciplines. Alles onder één dak.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen een (h)echt team waar iedereen mag zijn wie hij/zij is. We werken op een prettige manier samen binnen een informele sfeer. De Veldsink Groep is een gezonde, groeiende organisatie. We gaan graag een relatie met je aan met het oog op een langdurige samenwerking. En er is nog meer:

 • 29 vakantiedagen;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Medewerkerskorting op schadeverzekeringen;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekering;
 • Een bedrijfsrestaurant om prettig en lekker te lunchen;
 • De Veldsink Academy voor jouw ontwikkeling;
 • Voordeliger sporten;
 • Hybride thuiswerkmogelijkheden;
 • Iedere 24e van de maand zie je jouw beloning op jouw bankrekening.

Geen klik angst?