Enterprise Architect

32-40 uur

Nuenen

Hbo

Vervul een essentiële rol in het realiseren van de digitale agenda als Enterprise Architect!

Jouw job!

Als enterprise architect heb je een bepalende rol bij het opstellen van de enterprise architectuur op organisatie breed niveau, wat het mogelijk maakt om op samenhang te sturen. Vanaf de eerste week start je snel met het verder werken aan de architectuur en het framework daarvan. Je zorgt ervoor dat de informatievoorziening nu en in de toekomst voldoet aan de wensen en eisen van de diverse gebruikers (binnen en buiten de organisatie). Daarnaast maak je het mede mogelijk dat de organisatie digitaal en data gedreven kan werken en helpt dus de strategie te realiseren. Je adviseert het senior management en de directie gevraagd en ongevraagd bij architectuurvraagstukken zodat zij de organisatie kan besturen om de doelstellingen binnen gestelde kaders op beheerste wijze te realiseren. Je hebt oog voor innovatie en bent goed op de hoogte van de kaders die zijn opgesteld.

Wat worden jouw taken?

 • Je hebt een bepalende rol bij de realisatie van de visie en strategie van de informatievoorziening van de organisatie;
 • Je bepaalt de enterprise architectuur en daarmee de richting van ontwikkeling van de informatievoorziening van de organisatie;
 • Je draagt de enterprise architectuur uit en zorgt voor inhoudelijke sturing op de uitwerking in de domeinen. Hierbij werk je nauw samen met de domein- en solutionarchitecten;
 • Je brengt adviezen uit naar het senior management en de directie over architectuurvraagstukken om de organisatie te helpen haar ambitie waar te maken.

Wat maakt jou onze nieuwe, unieke collega?

Je ziet het grote plaatje, kent als geen ander de strategische meerwaarde van werken onder architectuur, draagt dit uit en ziet hierop toe. Je blinkt uit in communicatieve vaardigheden en bent daarbij volwaardig gesprekspartner voor directie, hoger- en middenmanagement, projectleiders en andere stakeholders. Je kunt hierbij (technisch) complexe materie vertalen naar een voor de doelgroep begrijpelijke context. Je creëert draagvlak en hebt daarbij een goed gevoel voor (politieke) verhoudingen. Je bent resultaatgericht en beschikt over een helicopterview. Ook kun je goed samenwerken en bent tegelijkertijd in staat om zelfstandig te functioneren. Je bent kwaliteitsbewust, analytisch sterk en hebt een kritische werkhouding.

VCN-Nuenen-LR15

Herken jij jezelf hier in?

 • WO werk- en denkniveau. Bij voorkeur informatica met daarbij een bestuurs- of bedrijfskundige component;
 • Ruime ervaring met (strategische) advisering en sterke communicatieve vaardigheden;
 • Inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en data/API architectuur;
 • Sparringspartner op het gebied van softwareontwikkeling;  
 • Relevante werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar als enterprise architect in een complexe omgeving;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Beschikbaarheid van 32 tot 40 uur per week;
 • Een generalistische blik en goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit;
 • Pré: ervaring in de assurantiën- of hypothekenbranche.

Over Veldsink Groep

Wij zijn een familiebedrijf dat al sinds 1979 actief is binnen de financiële- en arbodienstverlening. Wat in 1979 begon met één advieskantoor (Veldsink Advies Nuenen), is inmiddels uitgegroeid tot een groep met meerdere bedrijven die samen de schakels binnen onze (keten)dienstverlening vormen. Landelijk zijn we met zo’n 1400 collega’s! De warmte, nuchterheid en betrokkenheid is hier dagelijks voelbaar en daar zijn we trots op. We groeien door ons ondernemerschap, gedrevenheid en door het feit dat alle medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen.

 

Divisie IT & Development biedt solide en innovatieve oplossingen

Binnen de Veldsink Groep ontwikkelen wij zelf software. Dit doen we samen met de wereldwijde ontwikkel community op basis van open source. Door middel van de nieuwste technieken zijn we in staat om onze intermediairs en daarmee onze eindklanten te ondersteunen. Onze klanten bevinden zich in het hele land. Veldsink Groep bestaat uit 70+ advieskantoren, ruim 900 intermediairs die aan ons verbondenen zijn en 1400+ eigen medewerkers waardoor het iedere dag weer van cruciaal belang is om een hoge beschikbaarheid van onze IT-omgeving te bieden.

Met een steeds groter wordende hybride cloud-omgeving spelen we hierop in. Security en flexibiliteit zijn daarbij even belangrijk. Vraagstukken op het vlak van moderne infrastructuren, passende security, provisioning middels scripting (Infrastructure as Code) en costmanagement bieden voldoende uitdaging voor ons.  Naast eigen ontwikkelde applicaties beschikken we over een groot aantal ingekochte applicaties. Samen met onze samenwerkingspartners halen we het maximale uit deze applicaties. Juist omdat we binnen de Veldsink Groep te maken hebben met meerdere eigen identiteiten streven we ernaar de meest passende oplossing te bieden. Ondertussen hebben we dan ook een behoorlijk uitgebreid portfolio aan applicaties en leveranciers; van scale-ups tot aan grote softwarehuizen.

Doordat we continue groeien hebben we een team ingericht met volledige focus op integratie, conversie en rationalisatie. Overgenomen portefeuilles worden geanalyseerd en vertaald naar onze werkwijzen en systemen. Onze data migratie specialisten houden zich hier druk mee bezig, want data kwaliteit en integriteit zijn in onze branche van essentiële waarde. Omdat we één van de grootste volmachtbedrijven in Nederland zijn, beschikken we over veel data. Deze data helpt ons om (meer data gedreven) besturing mogelijk te maken. Maar faciliteert ons ook in onze ambitie om nog betere adviezen aan onze huidige en nieuwe klanten te geven. 

Al deze ontwikkelingen vinden plaats binnen ons prachtige familiebedrijf. Waar verantwoordelijkheid nemen en krijgen hand in hand gaan, en waar ondernemerschap echt wordt gewaardeerd. Bij ons willen we dat jij groeit. Want alleen dan kunnen we autonoom groeien als organisatie!

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een uitdagende functie met de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen binnen een (h)echt team waar iedereen mag zijn wie hij/zij is. We werken op een prettige manier samen binnen een informele sfeer. De Veldsink Groep is een gezonde, groeiende organisatie. We gaan graag een relatie met je aan met het oog op een langdurige samenwerking. En er is nog meer:

 • Naast je salaris krijg je een goede pensioenregeling;
 • 29 vakantiedagen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Medewerkerskorting op schadeverzekeringen;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekering;
 • De Veldsink Academy voor jouw ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om thuis te werken met daarbij een thuiswerkvergoeding en thuiswerkplek;
 • Voordeliger sporten.

Kom jij ons team versterken met jouw kennis en kunde en ben je er klaar voor om verder met ons te bouwen aan onze IT divisie? Dan kijken we uit jouw naar jouw sollicitatie en mag je jouw cv sturen naar recruitment@veldsink.nl t.a.v. Melissa Raijmakers (Corporate Recruiter).

Zij neemt binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken! Heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via de onderstaande knop.