Interview met Jim - Data Migratie Specialist

Wie ben jij en wat is jouw functie?

Ik ben Jim van Damme en ik ben Data Migratie Specialist bij de Veldsink Groep. Ik ben 36 jaar en vader van twee kinderen van 14 en 10 jaar. Ik vind het leuk om veel tijd met hen te kunnen besteden in mijn vrije tijd.

Als Data Migratie Specialist ben ik de hele dag bezig met conversies en het overvoeren van portefeuilles. Als er een overname van een ander bedrijf plaats vindt, wat binnen onze organisatie vaak van toepassing is, moeten wij zorgen dat de polissen overgaan naar ons eigen systeem. Wij ontvangen bijvoorbeeld een database die we doormiddel van SQL gaan bewerken naar het formaat voor ons eigen systeem (ANVA). Ik doe dit werk samen met twee andere collega’s, maar soms hebben we ook externe partijen nodig die ons met hun specialisme kunnen helpen. We willen zo veel mogelijk in eigen beheer doen. Ons doel is om zelf in de lead te zijn van het begin tot het eind.  

Naast het technische aspect, ben je ook veel in gesprek met diverse stakeholders. Je bekijkt samen met het bedrijf dat we gaan overnemen of we hun polissen, schades of andere administratie gerelateerde zaken moeten overnemen in ANVA. Hiervoor doen we dus een intake om te bepalen wat we allemaal moeten doen om de conversie te realiseren. Vervolgens maken we samen met de IT afdeling een planning om te beslissen wanneer we de overname kunnen afronden en we volledig over gaan naar ANVA. Naast de conversies zijn we ook bezig met rationalisaties: welke polissen kunnen we meteen op ons (nieuwe) product zetten?

 

Onze uitdaging nu zit hem ook in het optimaliseren van processen. We werken veel met de afdeling Prolongatie, want als er een conversie is raakt dat onze collega’s op die afdeling direct. Ik stem met ze af hoe ze de informatie graag in het systeem willen zetten en vraag ze tegen welke problemen ze aanlopen. Het sparren en meedenken met de collega’s vind ik erg leuk om te doen. Je wilt alles zo goed als mogelijk doen voor hen, en het werken met de verschillende afdelingen binnen de organisatie maakt het werk divers.

Wat maakt jouw werk leuk?

Je merkt echt dat je samen aan iets moois aan het bouwen bent. Je bouwt aan structuur, je bouwt aan sterke(re) processen en je bouwt aan een goede relatie met alle stakeholders binnen het bedrijf. Samen bekijken we hoe we als bedrijf alsmaar een professionaliseringsslag kunnen maken. De continue verbetering maakt het voor mij leuk!

De warmte die ik voelde toen ik de eerste keer binnenliep en het gesprek met de manager aan ging, is mij altijd bijgebleven en heel goed bevallen. Ik kan dan ook iedereen aanraden om eens een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te gaan, net zoals ik toen ter tijd heb gedaan! De mogelijkheden binnen onze organisatie zijn heel groot, je kunt hier echt veel leren en blijven groeien als professional. Er zijn genoeg kansen die je op kunt pakken. Ook de sfeer, die ik als zakelijk en toch informeel zou omschrijven, vind ik heel erg prettig.

Wil jij net zoals Jim ook werken bij Veldsink Groep IT?