Interview met Koen - Junior Data Engineer

Wie ben jij en wat is jouw functie?

“Ik ben Koen en ik ben sinds mei 2021 werkzaam als Data Engineer binnen de afdeling Data en Analyse. Als team werken we eraan om van de Veldsink Groep een datagedreven organisatie te maken. Dit houdt in dat we de juiste informatie op het juiste moment in de juiste vorm beschikbaar stellen voor iedereen in de organisatie. In mijn rol als data engineer zorg ik onder andere voor het ontsluiten van ruwe data uit verschillende bronnen (zoals ANVA) en het transformeren van deze data tot bruikbare informatie voor data-scientisten, analisten en andere medewerkers binnen de organisatie.”


Hoe ziet een typische werkdag eruit?

“Elke ochtend beginnen we met een dagstart. Dit is een kort teamoverleg van 15 minuten waarin we de planning voor de huidige dag doornemen. Daarna werk ik aan de taken die voor mijzelf klaarstaan om op te pakken. Over het algemeen ben ik veel met SQL bezig. Daarnaast heb ik ook regelmatig meetings met verschillende afdelingen binnen de organisatie en met externe partijen om hun wensen in kaart te brengen.”

Wat vind je leuk aan jouw werk hier?

“Naast de goede werksfeer is er ook veel afwisseling in het werk wat ik doe. Zo beantwoord ik data-aanvragen vanuit de business, help ik bij het inrichten van het nieuwe cloud-platform en maak ik live dashboards. Door de variatie aan werkzaamheden krijg je de mogelijkheid om jezelf op verschillende gebieden te ontwikkelen. Bovendien is het ontzettend gaaf om met moderne tools te werken zoals Snowflake, Fivetran en DBT die veel nieuwe functies bieden.”

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

“Tijdens het bekijken van vacatures sprong Veldsink er voor mij uit. Een groot en groeiend bedrijf met veel data en de ambitie om hier iets mee te doen sprak mij erg aan. Helemaal als je de vrijheid krijgt om het platform zelf mede vorm te geven, waardoor je veel leert en leuke uitdagingen aan kan gaan. Ik ben toen gaan solliciteren en kreeg meteen een goed gevoel bij de gesprekken. Gelukkig was dit wederzijds en inmiddels werk ik met veel plezier bij Veldsink!”Wil jij net zoals Koen ook werken bij Veldsink Groep?