Interview met Luc - Systeembeheerder

Wie ben jij en wat is jouw functie?

Ik ben Luc Verhoeven en ik ben Systeembeheerder. Ik houd de gehele omgeving draaiende en ik zorg ervoor dat verbeteringen en vernieuwingen worden doorgevoerd op de juiste manier. Op dit moment zijn we druk bezig met de migratie naar Microsoft 365, daarom zijn we bezig met de implementatie van Intune (Mobile Device Management van Microsoft), Office Device Management, MFA (Multi Factor Authentication), en dat soort zaken.

De meeste werkzaamheden die we als systeembeheerders oppakken komen rechtstreeks uit de business. Echter, de implementatie van Office 365 zat al langer als een goede oplossing bij ons team in ons hoofd. Als we zelf zaken zien die we willen aanpassen of verbeteren dan leggen we het wel eerst even voor bij onze manager voordat we er mee aan de slag gaan.

Omdat de organisatie snel groeit, zijn we ervoor aan het zorgen dat we meer structuur aanbrengen in de dagelijkse werkzaamheden. Dit doen we door middel van bijvoorbeeld een extra controle. Ik vind wel dat we op dit moment in ons werk best veel vrijheid hebben, er zit inhoudelijk geen kap op.

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Elke ochtend beginnen we met een dagstart. We verdelen de taken voor de servicedesk. Meestal duurt dat ongeveer 15 minuten. Daarna ga ik bekijken welke taken er voor mijzelf nog open staan om op te pakken. Vandaag ben ik bijvoorbeeld bezig geweest met het migreren van onze websites naar een andere servers. Daarnaast gaat er natuurlijk veel van mijn tijd naar de migratie naar Office 365. Omdat ik hier ongeveer 10 jaar werk, kun je eigenlijk wel zeggen dat ik de gehele omgeving gewoon draaiende houd.

Wat vind je leuk aan jouw werk hier?

Een van de belangrijkste dingen, en ook de reden waarom ik ooit ben teruggekomen bij Veldsink toen ik mijn baan eerder had opgezegd, is de diversiteit aan werkzaamheden. Je bent hier echt met van alles bezig. Dat komt omdat we eigenlijk bijna alles in eigen beheer en in-house hebben. We zijn zelf bezig met het netwerk, de Windows servers, de Linux servers, we scripten zelf om zaken te automatiseren. Dat maakt het werk hier zo leuk. Bij veel bedrijven, die net zo groot zijn als wij, zie je dat ze heel veel hebben uitbesteed, dat hebben wij bewust niet gedaan.

Wat zou je willen zeggen tegen nieuwe collega’s die bij ons komen werken?

Nieuwe collega’s denken dat ze na een paar dagen hier snel kunnen meedraaien, maar we zijn absoluut geen plug and play organisatie. Wij zijn één bedrijf met zes bedrijven daaronder en daar hangen ook weer zo’n 60 bedrijven onder… Iedere gebruiker heeft een uitzondering, en is daarmee de standaard! Voor nieuwe collega’s is dit even wennen, maar het is tegelijkertijd heel uitdagend want je hebt de complexiteit van een groot bedrijf en de flexibiliteit van een klein bedrijf. Dat maakt het werk juist zo leuk.

Wil jij net zoals Luc ook werken bij Veldsink Groep IT?