Interview met Maikel en John

Wie zijn jullie en wat is jullie functie?

“Wij zijn Maikel van Kuringen en John Bogers. We werken als Propositie Ontwikkelaars binnen het Product Management Team. Met ons team zijn we dé schakel tussen het ontwikkelen en inrichten van verzekeringsproducten en het aanbieden van deze producten via onze distributiekanalen. Wij verzorgen o.a. inrichting van de producten die door de verzekeringsmaatschappijen worden aangeboden en alles daaromheen. Van analyse tot het bouwen, testen en implementeren van producten, afsluitstraten en generieke functionaliteiten die het proces zo efficiënt mogelijk maken.”

Hoe ziet een typische werkdag er uit?

John: “Een typische werkdag is er eigenlijk niet echt. We werken inmiddels een jaar met toenemend succes op een agile werkwijze. In sprints van twee weken committeren we ons aan de onderwerpen die we in die sprint oppakken. Door middel van updates en het scrum bord kunnen we zien met welke projecten ieder teamlid bezig is, wat de voortgang is en of er iemand hulp nodig heeft.”

Maikel: “De werkzaamheden binnen een sprint variëren van taken van een uur tot een dag of meer en maken soms onderdeel uit van een groter project of doelstelling. Zo heb ik onlangs gewerkt aan een groot project (gericht op onze volmachten) dat voor een bepaalde datum geïmplementeerd moest worden.”

John: “Werkzaamheden kunnen natuurlijk ook langer duren dan we hebben geschat, en daar kunnen we dan ook op sturen. Als tijdens het testen blijkt dat er meer aandacht voor een bepaalde taak nodig is, dan scherpen we de planning aan en helpen we elkaar waar nodig en houden we daar voor een volgende keer rekening mee. Het fijne van agile werken is dat we merken dat we meer grip hebben op onze werkvoorraad.”

Maikel: “Naast de inrichting van de offertestraten (van de eerste invoer voor een offerte) en naast de opmaak van de polis, werken we ook aan standaardiseren en uniformeren van de inrichting van het systeem. We zijn hierbij echt een spin in het web voor testers, acceptanten en volmachtbeheerders.” 

John: “Ook zijn we een goed aanspreekpunt voor externe partijen. Denk hierbij aan leveranciers van de software en de maatschappijen.” 

Hoe zijn jullie bij Veldsink Groep terecht gekomen?

Maikel: “Ik werk sinds 2018 bij Veldsink Groep. Ik ben begonnen bij VCN als Acceptant Particuliere Verzekeringen en was altijd al geïnteresseerd in de inrichting en werking van systemen. Na 1,5 jaar op de Acceptatie afdeling te hebben gewerkt ben ik daarom bij de afdeling ANVA Beheer begonnen en later de keuze gemaakt om mezelf verder te ontwikkelen binnen het Product Management Team als Propositieontwikkelaar.”

John: “Ik ben in 2018 als ANVA Beheerder gestart en heb de eerste paar jaar gewerkt aan conversie projecten als gevolg van diverse overnames in onze snel groeiende organisatie. In 2021 heb ik de overstap gemaakt naar het PMT.” 

Wat vinden jullie leuk aan het werk als Propositieontwikkelaar?

John: “Binnen het team zijn we positief ingesteld en altijd bereid om iemand te helpen indien nodig. Even een praatje tussendoor kan altijd maar we werken hard. Er zijn korte lijnen met het management waardoor we snel en efficiënt kunnen werken en de business op de juiste manier kunnen ondersteunen. ”

Maikel: “De afwisseling in mijn werk vind ik het leukste. Door de diversiteit aan werkzaamheden blijf je steeds leren en ontwikkel je jezelf verder. Spoedklussen die er tussendoor komen, bijv. als gevolg van ontwikkelingen in Oekraïne, of een gaaf nieuw product wat commercieel perfect past in ons assortiment of een verbeteractie waardoor we als team efficiënter kunnen werken maken dat dit werk voor mij geen dag hetzelfde is.  Het is mooi om te zien dat we veel kunnen betekenen voor diverse  afdelingen.  We hebben een hele gezellige sfeer binnen het team en gaan met regelmaat naar de vrijdagmiddagborrel.”

Wil jij net zoals John en Maikel ook werken bij Veldsink Groep IT?