Interview met Thom & Jorg - Functioneel Beheerders ANVA

Wie zijn jullie en wat is jullie functie? 

Jorg: “Ik ben Jorg Maurix en Functioneel Beheerder ANVA. In mijn werk zorg ik ervoor dat de ANVA werkt en werkbaar is.”

Thom: “Ik ben Thom Saris en ik ben Functioneel Beheerder ANVA. Voorheen was ik als Acceptant werkzaam bij een Volmachtkantoor. Vervolgens ben ik daar doorgegroeid naar de functies Functioneel Beheerder & Applicatiespecialist. Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar VCN.”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jullie uit?

Thom: “We beginnen de dag met het doornemen van de mailbox en de werkvoorraad in het ticketsysteem. Daarna bespreken we de prioriteiten met het team in de dagstart.”

Jorg: “Vanuit de mailbox pakken we onze eigen projecten en tickets op, maar wel in overleg met elkaar. Ik heb bijvoorbeeld voor vandaag mijn project af en dan ga ik aan de slag met de binnengekomen tickets. Via een ticket systeem verhelpen we storingen en andere errors waar de gebruiker tegenaan loopt.”

Hadden jullie al ooit eerder met ANVA gewerkt?

Thom: “Voor mij was het volledig nieuw, voor Jorg niet. Jorg werkte als acceptant bij VCN en heeft daar ervaring met ANVA opgedaan als gebruiker.”

Jorg: “Hierdoor weer ik wat er aan de voorkant fout gaat of fout kan gaan. Ik kan dat nu meteen aan de achterkant oplossen. De vertaalslag kan ik nu gemakkelijk leggen als een acceptant een vraag aan mij stelt over ANVA.”

 

Wat vinden jullie het leukste aan jullie werk?

Thom: “Binnen de geschetste kaders krijg je de mogelijkheid om je eigen inbreng te implementeren. Dat zorgt voor leuke uitdagingen.”

Jorg: “Dat klopt: Dit brengt qua vrijheid behoorlijk wat mogelijkheden mee in ons werk.”

Thom: “Daarnaast is de werksfeer ook een pluspunt. Er heerst binnen het team een fijne informele werksfeer.”

Jorg: “De afwisseling van de werkzaamheden bevalt me ook erg goed. Daar kun je zelf ook wel een beetje voor kiezen met de tickets die binnen komen. Je kunt een verdiepingsslag maken door de tickets te pakken die meer uitzoekwerk van je vragen. Zo blijft het werk altijd uitdagend en kun je jezelf blijven ontwikkelen.”

Wil jij net zoals Thom en Jorg ook werken bij Veldsink Groep IT?