Interview met Marlies - Webdeveloper

Wie ben jij en wat is jouw functie?

Ik ben Marlies. Ik ben teamlid van team Pikachu binnen Development. Ik ontwikkel voornamelijk de verzekeringsproducten die op het VEA-platform aangeboden worden. Ook onderhoud ik deze producten. 

Wat bevalt je het meest binnen jouw werk?

Ik vind het leuk om in dit team te werken. De verdeling van aandachtsgebieden geeft mij extra perspectief en maakt het voor mij ook leuk om hier te werken. De drijfveer en motivatie blijven hierdoor zeker aanwezig. Ik werk niet alleen veel samen met anderen in mijn team, maar ook met anderen buiten het team. We sparren veel met elkaar, chatten via Slack. Door oplossingsgericht te denken, zorgen we er samen voor dat de producten die we bouwen steeds beter worden. Als ik terugdenk aan mijn eerste eigen product dat ik in 2017 opgeleverd heb, is er veel veranderd. Producten worden steeds complexer en uitgebreider, dit kost meer tijd, maar maakt het wel leuker en uitdagender.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Vier jaar geleden heb ik hier gesolliciteerd. Niet alleen de producten zijn veranderd sinds die tijd, maar ook het team is gegroeid. Meer medewerkers, meer kennis. Het delen van kennis vind ik heel belangrijk en leuk. Ik heb op onze Wiki diverse pagina’s gemaakt om mijn collega’s te helpen. Hier heb ik vanaf het begin gedocumenteerd wat ik deed om bepaalde producten te ontwikkelen. Dit werk ik constant bij met gewijzigde zaken en vul ik aan met nieuwe zaken.

Wat vind je leuk aan jouw team?

Wat ik heel leuk vind van dit team is de losse cultuur, dat het niet formeel is. Gewoon een prettige sfeer. Wat ik bijzonder vind is dat we regelmatig met het hele team een bordspelavond doen. Eerst lekker eten met z’n allen en daarna diverse spellen doen. Zo leren we elkaar beter kennen, leren we nieuwe spellen kennen, lekker ontspannen na het werk.

 

Wat zou je willen zeggen tegen nieuwe collega’s die bij ons komen werken?

Wat ik een nieuwe Development-collega mee zou willen geven. “Laat het allemaal op je af komen, het is niet erg als je niet weet waar alles zit in VEA. Neem je tijd en vraag waar nodig.”

Wil jij net zoals Marlies ook werken bij Veldsink Groep IT?